Portfolio mutsjes, hoedjes, petjes

Een custom made zijden muts, hoed, of pet wordt op bestelling gemaakt. 

De keuze in kleuren is praktisch onbeperkt, hierdoor is gekozen voor een simpel keuzemenu bij de artikelen.

Elke maat is beschikbaar: van de aller- allerkleinste maatjes voor premature baby’s tot grote kinderen en volwassenen. Ik maak de zijden mutsen op bestelling. Maatwerk is mogelijk!

De mutsen zijn van bourette-zijde. Deze zijde is rups-vriendelijk, want ze komt van een cocon waar de vlinder al uit kroop. Zijde geeft een fijne omhulling, en is geschikt voor de teerste en gevoeligste huid. Ook  volwassenen en kinderen met eczeem of een gevoelige huid verdragen zijde.

Puur

Gewoon zoals de zijde aan de rol stof zat, naturel.

Naturel
portfolio
portfolio

Één tint zijde, kleur & zijde of Dupont kleuropties

  • Kleur en zijde mengt graag haar eigen kleuren voor het verven van de mutsjes. De kleuropties met hun omschrijvingen vind je op deze pagina.
  • Dupont kleurmogelijkheden, 85 heldere kleuren. Vanuit ervaring kan ik je ongeveer wel vertellen welke tint anders uitpakt dan het plaatje. Deze kleuren vindt je hier.
  • Zit jouw kleur er dan nog niet bij? Kom dan met een idee, dan ga ik toveren met de kleuren. Met de opmerking dat ieder beeldscherm een ander effect op de kleur heeft. ,
portfolio
portfolio

Dipdyed zijde

Voor dipdye kies je één kleur naar keuze. Deze mutsjes krijgen een subtiel of goed zichtbare fade out. (afhankelijk van de gekozen tint) Sommige tinten laten sneller gewolkte zijde ontstaan dit is niet 100% egaal.

Multitones 3 zijde

  • Multikleuren (3) Dit zijn 3 verschillende tinten in 1 hoed. 2 basiskleuren, en de derde kleur is de menging van de basiskleuren. Deze optie heeft een meerprijs. Je kiest twee kleuren.

De middelste foto ging de groene tint in dipdye.

Multitones 5 zijde

  • Multikleuren (5). Dit zijn 3 basistinten. De andere 2 zijn mengingen van de basistinten. Deze optie heeft een meerprijs. Je kiest 3 kleuren.

Multitones 7, regenboog zijde

  • Regenboog (7). De gehele regenboog loopt door 6 verfbaden heen van rood, naar oranje, naar geel, naar groen, naar blauw om in paars uit te komen. Dit is een multi (7) kleur.