Over – Kleur, kunst, zijde en Ariënne

profiel

Kleur, kunst, zijde en Ariënne

Mensen laten stralen, dat is wat ik wil doen. Zijde, verf en de naaimachine zijn mijn gereedschap. Liefde, aandacht en verbinding zijn mijn basis.

Stralen, dat kan heel uitbundig, of met een zachte schittering. Kleuren doen hetzelfde. De een trekt de aandacht, de ander komt alleen in subtiliteit tot zijn recht. Als het me lukt om in kleur en stof te vangen wat jou tot je recht laat komen, maakt me dat gelukkig.

De wereld van vandaag is voor veel mensen overweldigend. Het tempo ligt hoog, veel dingen vragen aandacht, geluiden, gebeurtenissen en indrukken zijn vaak heftig. Het is makkelijk om uit je evenwicht te raken, zeker als je gevoeligheid groot is.

Zijde is een materiaal dat omhullend en filterend kan werken. Gecombineerd met een kleur die je past, kan dit helpen om je balans weer te hervinden. Dat laatste is steeds mijn intentie, zowel bij de mutsen als de sjaals.

Als kunstenaar heb ik me vanuit diezelfde intentie ontwikkeld. Het gevoel wat ik in mijn zijdeschilderingen wil vastleggen is steeds weer gebaseerd op balans. De vorm die dat aanneemt is steeds een andere. In vrij werk schilder ik wat me raakte, of wat er vanuit het moment ontstaat. Bij werk in opdracht wil ik me richten op wat de ander op zijn of haar unieke manier laat stralen.

Verder ben ik ook gewoon een mens, net als jij. Getrouwd, kinderen, een elektrische fiets. Met een achtergrond als costumière en in de zorg bracht mijn leven me hier. Creëren, invoelen, meedenken, contact maken, raken. Daar kom ik mijn bed voor uit.