Kleuropties – Kleur & Zijde kleuren

Kleur & Zijde kleuren

Kleur en zijde mengt graag haar eigen kleuren voor het verven van de mutsjes en hoedjes. De kleuropties met hun omschrijvingen vind je op deze pagina.

Zijdeverven is een proces waarvan de uitkomst niet 100% voorspelbaar is.

Al hou je exact dezelfde receptuur aan, elke stof, elk verfbad geeft een iets andere uitkomst. 

Kleurechtheid foto’s

Hou er verder rekening mee dat geen twee monitoren dezelfde kleur weergeven. Hoewel er hard gewerkt is om de juiste kleur op de foto te krijgen, is er geen garantie dat de kleur die je op je monitor ziet 100% accuraat is. Van mijn Samsung naar de pc naar de shop zit er al verschil in kleur.

Twijfel je aan je kleurkeuze? Vraag eventueel of er een lavendelzakje op voorraad is in de kleur die je overweegt.

Blauwe en paarse tinten verkleuren sneller in de zon.

***de foto’s worden hier stap voor stap ververst***

AyersRock, Kleur & Zijde tinten

Ayers Rock

Een warme roodbruine kleur. Als een rots in jezelf aanwezig zijn. Zacht zand om in te landen. Denk aan de rots in Australië met dezelfde naam waar deze kleurtint op afgestemd is.

Armr, Kleur & Zijde tinten

Army

Army, krachtig legergroen. Door de menging van meerdere mosgroene kleurtinten ontstond Army. Pittiger dan ZachtMos en lastig om op foto te vangen. Grijs met een groene vleug.
De kleurenergie heeft iets natuurlijks in zich. En legt als het ware een natuurlijk filter om je heen.
Rust zit in jou!

AzuurBlauw, Kleur & Zijde tinten

AzuurBlauw

AzuurBlauw, zachte stroming, helder en wakker geeft ze pit aan het moment. Door de zachte waterige oceaanblauwe kleur heeft ze een sterk prikkeldempende energie.
De kleurenergie van water/ oceaan/ misschien wel dolfijnen legt als het ware een natuurlijk filter om de kruin heen.

Kleur & Zijde tinten, BosElf

BosElf

Een mooie groentint waar een vleug blauw doorheen dwarrelt. Ze heeft wat weg in kleur en energie van de stoere klimop. Een klimop vindt haar weg door en langs alles!
Storm of regen, zonneschijn en mist, de klimop groeit.

Kleur & Zijde tinten, CaribianBlue

CaribianBlue

Dolfijnen zijn harmoniserende wezens, iedereen kent wel de verhalen van mensen die zwommen met dolfijnen en er erg van opknapten.
De dolfijnenergie bevindt zich als intentie in deze kleur.

(de fotokleur mag je naar caraibisch blauw water denken)

Kleur & Zijde tinten, DenimBlue

DenimBlue

Stoer en sterk en fijn aan het werk, in deze kleur vind je de intentie van liefdevolle communicatie. Raakt de keelchakra zachtjes aan.

DiepBlauw

DiepBlauw heeft de intentie van een stevig grondende stroming. Wie doet mij wat, ik ben stoer en sterk en laat de power van mijn kleurenergie zien.

Draakje, kleur en zijde tint

Draakje

Draakje is een heldere appeltjesgroen. Ze draagt de energie van vertrouwen in je eigen kunnen. Van opstaan, naar lopen, naar bomen klimmen, draakje voelt zijn lijfje, en volgt de beweging die er is.

Kleur & Zijde tinten, DromerigRoze

DromerigRoze

DromerigRoze heeft een prachtige zachte puurheid. Zachtroze heeft een hele zachte omhullende harte-energie. Het is de zuivere verbinding tussen jezelf en de wereld om je heen. Ondersteunend om in je eigen natuurlijke zachtheid te zijn.

DroomBlauw, kleur en zijde tint

DroomBlauw

DroomBlauw, een blauwtint met pit. Denk aan een donkere spijkerbroek dan zit je in kleurtoon goed.
Als avondlicht, magie van sterren en planeten. De ruimte van de wereld in alle veiligheid aan je voeten.

DustyPink

DustyPink is een oudroze kleurtint. Vanuit 4 kleuren ontstond deze kleur. Zachtheid is de basis van deze tint. Liefde en warmte, het gevoel van zachte aarde die jou draagt. en in de mengkleuren een accent die harmonieert met innerlijke kracht.

Kleur & Zijde tinten, Fragiel

Fragiel

Lila, zacht en fragiel wuift ze zonder te breken met de winden mee. Deze kleur op een klein bolletje, the best place to be.

Kleur & Zijde tinten, GewoonGrijs

GewoonGrijs

Soms heb je niks anders nodig dan grijs. Blijf fijn neutraal, met een mooie diepe gloed van vertrouwen. De kleurtint komt het dichtste bij antracietgrijs. En in de pan is het een feestje om te maken. Het water en de zijde kleuren eerst in paars, om vervolgens het grijs in de zijde te toveren.

 

GoudenLicht, kleur en zijde tint

GoudenLicht

De kleur goud ondersteunt een kind om goed bij zichzelf en zijn eigen lichtje te blijven. Goud is in kleurfrequentie een hoge toon. Verder heeft goud de energie van aarding in de liefde van de aarde.

Happy/ Blij

Oplopend van zonnegeel (ZonneSchijn) naar warmoranje (AyersRock), happy energie en zacht grondend. Vijf verfbaden met steeds een andere kleur vormen Happy. Dit is een multi (5) kleur. Multi (5) kleuren hebben een meerprijs.

Kleur & Zijde tinten, HelderBlauw

HelderBlauw

De kleur helderblauw heeft een liefdevolle verbinding met inzicht. Deze kleur resoneert sterk op het voorhoofdschakra, intuïtie.

HelderRood

HelderRood

De kleur helderrood heeft een subtiele roze ondertoon. Je mag jezelf vanuit liefde veilig voelen temidden van de turbulente wereld. Voel je vrij om jezelf te zijn.

Kleur & Zijde tinten, HemelsBlauw

HemelsBlauw

Of je op een wolkenloze dag naar de lucht kijkt. Helder zachtblauw met juist genoeg pit om niet flauw te zijn. Kijk helder uit je ogen, en zie de wereld met open blik.

IceLand

Of je op een wolkenloze dag naar de lucht kijkt. Helder zachtblauw met juist genoeg pit om niet flauw te zijn. Kijk helder uit je ogen, en zie de wereld met open blik.

Helder ijsblauw, denk aan IJsland en haar ijzige kleuren. Ze heeft een ongerepte puurheid in haar kleurintentie.

KoninklukBlauw, kleur en zijde tint

KoninklukBlauw

Vorstelijk blauw sterk en krachtig in jezelf aanwezig zijn. Een prachtig heldere blauwtint.

KrachtigeOceaan, kleur en zijde tint

KrachtigeOceaan

De dieptes van het water lichten donker op. Juist de dieptes hebben de fijnste stroming. Diep en doortastend heeft deze kleur de intentie om in stroming te zijn.
De kleur energie van water/ oceaan in een mutsje legt als het ware een natuurlijk filter om de kruin heen. KrachtigeOceaan heeft een subtiele grijze gloed.

KrachtigRood

Krachtig in kleur, ze is als stromend bloed steunend en dragend.
Deze kleur heeft in de bourettezijde ook de kracht om af te blijven geven bij wassen en vochtig zijn. Wees je hiervan bewust als je deze kleur zou willen bestellen. Volwassene en grote kinderen in beanie is het veiligste. Baby’s die kwijlen wat mij betreft niet doen, kies dan liever voor WarmRood. Er is geen garantie als de kleur gaat bloeden.

LieflijkRoze

Deze kleur omvat de energie tussen de kruin en je eigen lichtbron in. Prachtig filter zeker voor kleine kindjes. Zo omhult het materiaal zijde en de kleurenergie via de fontanel en schedel je kindje. Hierdoor ontstaat een sterke omhulling vanuit zachtheid.

MagischBlauw, kleur en zijde tint

MagischBlauw

Ze roept de magie op van oeroude verbinding vanuit jezelf. Ze is zacht in omhulling, zacht in uitstraling en draagt de verstilling van de maan.

Kleur & Zijde tinten, MintyMint

MintyMint

De kleur MintyMint ondersteunt om beter het kwetsbare plekje hart/zonnevlecht omhuld te laten zijn. Dichterbij bij zichzelf en zeker bij prikkelgevoeligheid en jong/ open zeer fijn.
Voor het accentgaren gebruik ik graag een multicolour smaragd of regenboog garen. Dit geeft de zachtheid wat pit mee!

Mossig, kleurtint

Mossig

Zacht mosgroen met een mooie pastelgloed. Lekker landen op een plekje in jezelf waar je zonnetje straalt.

Kleur & Zijde tinten, MuisGrijs

MuisGrijs

Zachtgrijs, met een vleugje blauwtint erin. 
Stille wateren hebben diepe gronden. Is een grijze muis wel saai? Zoals de volksmond zegt. 
Muis past door heel veel gaatjes heen, is flexibel, en kijkt goed rond of hij veilig kan GAAN!

Nature

Nature is een 3-tintenkleur die zo bijzonder mooi uitpakte en hier als kleuroptie belandde.
Kleurintentie: Dwaal midden in de natuur naar je rust die in jou woont..
Door 3 verfbaden heen loopt de kleur van DenimBlauw naar blauwgroen naar een mooie groene army tint. Dit is een multi (3) kleur. Multi(3) kleuren hebben een meerprijs.

Kleur & Zijde tinten, Oceaan

Oceaan

Oceaan is een 5-tintenkleur. Net als de oceaan draagt deze stroming.  Hoe dieper het water hoe krachtiger de stroming is die energie om je heen schoon filtert. 

In 5 nuances van lichtblauw naar steeds donkerder azuurblauw, en als donkerste magisch blauw.

Dit is een multi (5) kleur. Multi(5) kleuren hebben een meerprijs.

PaarseSchone, kleur en zijde tint

PaarseSchone

De kleurtint PaarseSchone heeft de intentie je communicatie naar buiten vanuit je intuïtie te steunen. Voor twijfelkontjes een geweldige kleurtint.

Kleur & Zijde tinten, PerzikZacht

PerzikZacht

De kleur perzik is natuurlijke liefdevolle zachtheid. De kleurintentie versterkt het eigen zuivere energieveld. De kleurtint resoneert op de omhullende baarmoederkleur, en wordt vaak gebruikt in de antroposofie bij kleinere kinderen.

PeterPan

Als een kameleon verkleurt Peter Pan met het licht van de dag mee. Zo is deze kleur bijna niet op de foto te vangen. Ze kleurt van grijs, paars en lila en mosgroen naar denim en petrol. Peter Pan, vrijheid in verbinding met de natuur. Door het leven bewegen met je voeten via het plantenrijk in contact met aarde, je bron. Het verven met de magische mengkleur Peter Pan mag puur op gevoel. 

Deze kleur verandert met het licht. Als je een stabiele constante kleurtint wilt, kies dan niet voor deze 😉
Overdag draagt PeterPan de hoofdtint mosgroen, in de avond meestal lila. Wil je stabiel mosgroen, kies dan liever voor ZachtMos.

PrachtBlauw, kleur en zijde tint

PrachtBlauw

De kleur is fijn pittig, ze neigt naar koningsblauw met een mooie petrol gloed. Binnen en buiten kleurt ze anders met het licht. Met een fijne stroming als water heeft deze kleur de intentie jouw lichtje te laten stralen. Laat je zien, je bent prachtig.

Puur

Voor als je een neutrale kleur wilt. De kleurintentie: pure zuiverheid en jezelf omhullen. Het is goed zoals het is.

Regenboog, kleur en zijde mix

Regenboog

Regenboog, om blij van te gaan glimlachen. De regenboog staat in kleuren voor volledige balans. 

Door 7 verfbaden heen loopt de kleur van rood, naar oranje, geel, groen, blauw naar paars.

Dit is een multi (7) kleur. Multi(7) kleuren hebben een meerprijs.7

Kleur & Zijde tinten, Roest

Roest

De kleur roest is er eentje die een mooie zachte kracht heeft. Voelbaar dragend, liefdevolle aardende energie. 
Land maar zacht in jezelf, de basis van de kleurintentie.

Kleur & Zijde tinten, Rozevan liefde

Roze van Liefde

Zachtroze, een hele zachte omhullende harte-energie. De kleurintentie is om vanuit je hartenkracht de verbinding tussen jou en de wereld zuiver te houden. Ondersteunend om in de eigen natuurlijke zachtheid te zijn.

Kleur & Zijde tinten, RozeKNop

RozeKnop

De kleur RozeKnop is een magische mengkleur. Ze vertelt over rust. De kleur is intens maar heeft in haar kern een bijna kwetsbare zachtheid door één van de gebruikte kleurtinten. Roos staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde. Deze roze kleur resoneert op stevig in balans zijn met al-wat-is en harte-energie. De roos zelf bevindt zich boven de aarde, en wuift in de wind. Met haar wortels ankert in de aarde. De kindjes van nu gronden in hun hart ❤ in een gouden laag. RozeKnop laat diverse nuances zien, een zachte grijs of lila gloed kan over het roze schijnen.

SpijkerRoze

SpijkerRoze is een 3-tintenkleur die zo tof is dat die hier als kleuroptie belandde. Kleurintentie: Kies jouw route ook al lijkt die gek, magie wacht op jou.
Door 3 verfbaden heen loopt de kleur van DenimBlauw naar lila naar een mooie roze. Er was een ‘ginger’ meisje die stapeldol is op knalroze, en blauw kleurt haar prachtig. Roze bij je gezichtje is dan net wat minder mooi. Dit is een multi (3) kleur. Multi(3) kleuren hebben een meerprijs.

Spirits of Nature

Spirits of Nature is een 5-tintenkleur
Kleurintentie: Jouw innerlijke kracht, die altijd ergens in jou aanwezig is mag voluit wakker zijn en stromen.
Door 5 verfbaden heen loopt de kleur van ZomerBlauw, naar paars, naar PeterPan, naar groen.

Dit is een multi (5) kleur. Multi(5) kleuren hebben een meerprijs.

SterkGroen, kleur en zijde tint

SterkGroen

SterkGroen is een magische mengkleur. Ze draagt vaak in de bobbeltjes van de bourettezijde een mooie blauwtint. Je ziet daarnaast ook een okergloedje in het frisse groen.
Ze doet mij denken aan een bladkroon die geduldig wacht tot ze zich ontvouwt in groei.

Kleur & Zijde tinten, SterrenStof

SterrenStof

Deze magische mengkleur heeft de ‘draagkracht’ om in de energie van jouw hartenlicht te zijn. De kleur verbindt sterk met de engelensferen, de energie van zachtheid en de bron. Super omhullende kleurintentie die een brug legt om in de eigen zachtheid te landen, en dan ontstaat een krachtig prikkeldempend licht-liefde-frequent veld. SterrenStof, kan met haar kleurmagie zweven tussen hemelsblauw en grijsblauw. Een hele zachte pastel blauw- grijze kleurtint. 

Stromend Bordeaux

Een warme bordeaux tint die de intentie in zich draagt om te zijn wie je bent. Meebewegen op golven van liefde, toe maar, laat jouw kleur maar stromen.
Stromend bordeaux heeft een zachte roze ondertoon.

StuifZand

StuifZand, ze heeft de kleur van het zand in een bos. Een zachte landing in jezelf, in plaats van in de zwaarte van de aarde. Waaiend met het leven, en steeds opnieuw terug ín jezelf, en dicht bij jezelf. StuifZand is een okergele kleurtint.

Kleur & Zijde tinten , SunRise

SunRise

Warm, zonnig en prachtig pittig. Ze loopt van zonnegeel door oker naar oranje en via een warme roodbruin door naar een diepe roodbruin. Blij en stevig verbindend met jezelf.
 Vijf verfbaden met steeds een andere kleur vormen Sunrise. Dit is een multi (5) kleur. Multi (5) kleuren hebben een meerprijs.
Kleur & Zijde tinten, WarmGeel

WarmGeel

WarmGeel, subtiel en helder pastelgeel. Zomers tintje die zonnekracht zachtjes in zich draagt.
WarmRood, kleurtint

WarmRood

Je voeten mogen je vrij dragen in de richting die je voelt. Rood met een subtiele roze/pastel ondertoon. Voor echt rood rood kies je voor KrachtigRood.

ZachtMos, kleurstaal, Kleur en Zijde

ZachtMos

ZachtMos is een mosgroene tint met een zacht vergrijsde waas. Deze kleur is bijna niet op de foto te vangen. Mos vind je onder bomen, en laat haar groeikracht het beste zien precies daar waar de zon stilletjes tussen het bladerendak doorgluurt. Zacht mos, daar zakken je voeten heel licht in weg. En juist de kinderen van deze tijd mogen bouncen over de aarde. Ze hoeven juist niet zo erg diep in de zwaarte van de aarde en het leven te zakken. Door het leven wandelen met je voetjes via het plantenrijk in contact met aarde je bron.

ZachtPaars

Magische mengkleur, zacht schijnt de maan in deze kleur. Maneschijn geeft alles een zachte magische gloed. De maan ververst haar energie iedere nacht en is in aantrekking en afstoting met water. Heel erg Yin Yang. ZachtPaars heeft een subtiele grijze gloed.

ZachtBruin, kleurstaal, Kleur en Zijde (2)

ZachtBruin

Deze zachtbruine kleurtint doet denken aan goudgeel zand dat door aarde gemengd is. Ze zet je hart aan om de liefdevolle gouden aarde-energie zacht binnen te laten stromen.

ZomerBlauw, kleur en zijde tint

ZomerBlauw

De lavendelblauwe kleurtint legt de verbinding met de bron van wijsheid. Dit geeft een superprachtige omhullende – ik- wijsheid energie . En dan op het bolletje, the best place to be.
Met je Bron verbonden is de zware fysieke wereld zachter. ZomerBlauw is een magische mengkleur en kan variëren van violet lavendel naar lila lavendel.

ZomerLucht

Luchtig straalt het zonnetje, de zomerlucht is blauw. Helder en wakker, de richting voelend en gáán. Bij ZomerLucht kies ik bij voorkeur wit garen.

ZonneKracht

ZonneKracht

Zonnekracht in alle facetten van helderheid. Zeg nu zelf, wie gaat nu niet glimlachen van deze kleur? Fel geel, blij en vrolijk zomers.

ZonneSchijn

Zonneschijn, zomerse gele vrolijkheid. Om blij van te gaan glimlachen. Een zacht heldere blije en vrolijke kleur.